eScan Enterprise


 

 

 

Belangrijkste kenmerken:

Nieuwe beveiligde webinterface
De nieuwe beveiligde webinterface gebruikt SSL-technologie om alle communicatie tussen de server en de clients te versleutelen en zo te zorgen voor het effectief verhinderen van “man in the middle”-aanvallen.

Met de nieuwe web based eScan Management Console (EMC) kunnen netwerkadministrators een variëteit aan beveiligingsmaatregelen controleren en instellen: malware en spam updates, licenties, aangepast (de)installeren en upgraden van eScan, in- en uitschakelen van eScan modules, (de)installeren van andere Anti-Virus software en geïntegreerde beveiliging afdwingen over het hele netwerk. Dit alles gebeurt via een browser.

 

Overzichtsdashboard voor beter Security Management
Een overzichtsdashboard geeft de administrator een grafisch overzicht van de beheerde cliëntcomputers: implementatiestatus, beveiligingsstatus, malware statistieken, …

 

Endpoint beveiliging met apparaatbeheer (USBs en CD/DVD ROMs)
Administrators kunnen aan clients privileges toewijzen met betrekking tot toegang tot verwijderbare apparaten zoals CD-ROMs en USB. D administrator kan met toepassingscontrole ook bepalen welke applicaties niet gebruikt kunnen worden op een cliëntcomputer.

 

Verhinderen van netwerkuitbraken, live waarschuwingen en rapporten
eScan verhindert automatisch het verspreiden van malware infecties in het netwerk en zendt een waarschuwing naar de administrator over de netwerkuitbraak.

eScan kan ook ogenblikkelijk live waarschuwingen weergeven over applicaties, USB/Flash-apparaten en informatie geven over het surfgedrag van de cliëntcomputers. Administrators kunnen over alle clients uitgebreide rapporten bekijken en kunnen deze rapporten exporteren naar XLS, PDF en CSV-formaat voor een diepgaande analyse.

 

 Hotfix management
Administrators kunnen kritische hotfixes van eScan en Microsoft nu beheren om zich ervan te verzekeren dat alle clients in het netwerk van de laatste patches voorzien zijn.

 

Verbeterde firewall op zowel de server en de client
De met voorgedefinieerde regelsets in twee richtingen firewall controleert bij de cliëntcomputers en registreert alle inkomende en uitgaande verkeer op basis van het voor de client vastgestelde beleid.

 

Geavanceerde bestandsblokkering en folderbescherming
Administrators kunnen het aanmaken van specifieke bestandstypes verhinderen en folders tegen wijzigingen door malware beschermen.

 

Nieuwe snellere en intelligente on-demand scanner
De nieuwe on-demand scanner met Whitelisting Technology voert snellere scans uit op de clients en belast de systeembronnen weinig. Een “battery mode” detecteert automatisch wanneer een laptop of netbook op de batterij werkt en verhindert het starten van intensieve processen zoals geplande scans, om zo een langere werktijd op de batterij te garanderen.

 

Andere highlights:
- Aangepaste clientinstallatie
- Verbinding vanop afstand met de clients via de eScan Management Console (EMC)
- Integratie van Active Directory Services
- File reputation services
- Real time vermogensbeheer via de eScan Management Console
- Real time bescherming tegen malware op de cliëntcomputers
- Krachtige heuristische scanning voor proactieve bescherming
- Verbeterde webbescherming met virtueel toetsenbord, web phishing en malware URL filter
- Automatische back-up en herstel van kritische systeembestanden
- Exporteert en importeert eScan Management Console instellingen
- Ondersteuning voor SYSLOG, SNMP, NAC en VMWARE
- Automatische gecomprimeerde updates
- Windows-gebaseerde herstelschijf om rootkits en bestandsvirussen op te schonen
- Ingebouwde eScan hulp op afstand
- 24/7 GRATIS online technische ondersteuning via e-mail, chat en forums

 

Functies van MailScan in Enterprise:

 

Web based Administration Console
MailScan Administration Console kan via een browser geraadpleegd worden. MailScan’s werking kan beheerd worden vanuit één centrale locatie, gebruikmakend van het web based beheerprogramma. Zo kunt u de applicatie vanop afstand beheren.

 

Real  time virus scanning aan de mail gateway
MailScan scant alle e-mails in real time op virussen, wormen, Trojans, spyware, adware en verborgen kwaadaardige inhoud. Het maakt hiervoor gebruik van krachtige, heuristische Dual AntiVirus engines. Zodoende worden online bedreigingen afgewend voor ze via e-mails het netwerk binnendringen.

 

Image spam blokkeren
MailScan gebruikt krachtige ingebouwde technologieën om image spam te filteren.

 

Greylisting
Mails van onbekende afzenders worden tijdelijk afgewezen, omdat de meeste servers die spam versturen niet proberen dezelfde mail nogmaals te versturen als de eerste werd afgewezen. Wanneer de mail legitiem is, zal de originele server proberen de mail opnieuw te versturen, waarna deze wel geaccepteerd wordt.

 

LDAP & POP3 authenticatie
MailScan gebruikt LDAP & POP3 Authenticated Web Administration. Deze authenticatie is vereist om onbevoegde toegang tot e-mails tegen te houden.

 

Non Intrusive Learning Pattern (NILP)
De NILP technologie is een geavanceerde spam filteringsmethode met de intelligentie om elke mail volgens de gedragspatronen van de gebruiker als spam of ham te beoordelen.

Beschikbaar in:

Duits, Engels, Estlands, Frans, Grieks, Italiaans, Koreaans, Kroatisch, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, traditioneel Chinees, Turks, vereenvoudigd Chinees


Systeemvereisten:
- eScan Server
- eScan Clients

 

Versie info

Huidige versie = 11 – meertalig

 

Selecteer een ander eScan product